Vi trækker tråde retur i forklaringen om transportfirma generelt

03 april 2020 Anders Lundtang Hansen
Vi trækker tråde retur i forklaringen om transportfirma generelt

Der skal jo ikke megen tankevirksomhed til at regne ud, hvad et transportfirma arbejder med, for det er jo nærmest et af verdens ældste erhverv og er en af årsagerne til, at verden kan hænge sammen på kryds og tværs.

Selv digital kommunikation bliver jo også omtalt som transport af information – der bare går lynhurtigt.

Men almindelige, fysisk transport kan jo være alt fra et containerskib, der ligger til i San Francisco, eller om man i gamle dage havde et vognfirma med heste, der agerede transportfirma i århus.

Vi kommer nok ikke udenom, at der vil eksistere transportfirmaer langt ud i fremtiden, selvom de måske skal omlægges, og transport i sig selv udgør også en stor økonomisk faktor i verdens-økonomien, så transport går nok ikke nogle steder hen.

Og her menes ikke den almindelige transport af en selv som sådan, men når vi taler om organiseret transport, hvor der bliver betalt for opsamling, transport og levering af større eller mindre sager fra breve fra hus til hus og store maskiner over landegrænser.

Selv hvis vi kommer ud i en alder, hvor vi har opfundet teleportation, så vil det nok være en omlæggelse af transportfirmaerne, der vil stå for dette.

Men det egentlige spørgsmål, som vi vil udrede og give dig svaret på her, er hvorfor man egentlig kalder det “transport”?

Vi giver dig den korte forklaring, som du kan blære dig med i en anden sammenhæng, uden at vi skal begynde at give dig en lang etymologisk forklaring og gengive sprogets oprindelse for dig.

“Trans” er ganske enkelt latin, der betyder “mellem”, og det giver god mening, man jo sender ting over afstande mellem instanser.

“Port” er jo ikke i denne sammenhæng et indgangsparti, men ordet ses også i deportation, som jo også har at gøre med at bevæge ting fra sted til sted – så det hele giver god mening! 

Flere Nyheder