Valg af form

02 januar 2020 Lotte Hindsberg
Valg af form

Når der planlægges en ny træterrasse kan det være en god ide at kigge på f.eks. Instagram eller https://www.kun-terrasser.dk/ og finde inspiration. En terrasse kan tage mange former og behøver ikke nødvendigvis være firkantet. Det kan være at en aflang eller rund terrasse, i virkeligheden vil passe bedre til huset eller haven og bidrage positivt til huset. Inden du går igang kan det være en god ide at sætte sig ned og lave en samlet plan for huset og haven, så det hele tages med ind i overvejelserne og passer sammen. 

Tænk i helhed

Inden du bygger bør du kende dit hus og have godt. Hvordan falder solen, er der et sted hvor det blæser meget. Har du et ynglingssted hvor det måske ville være rart at terrassen lå. Eller der blev bygget 2. Tænk også over helhedsindtrykket og hvordan du gerne vil have din have. Trives du bedst med at alt er i lige linjer og skal det være nemt at komme til at slå græs og ordne haven. Betyder det noget at du skal bære tingene frem og tilbage til køkkenet eller huset. Det kan også være at du elsker små kroge og trives ved at tingene ikke er firkantet. Alle de overvejelser bør du have med i din overordnet planlægning af hus og have. 

Valg af materiale

Høre du til dem der er gode til at få vedligeholdt kan du med fordel købe trygimprægneret træ, som er billigere end de hårde træsorter som f.eks. lærketræ. Men hvis du ved, at det godt kan svinge lidt, hvor meget du får lavet i haven og er du ikke altid lige god til at sætte tid af, så bør du over at bygge din træterrasse i de hårde træsorter, som koster lidt mere men til gengæld ikke kræver nær så meget, når det gælder vedligeholdelse. 

Flere Nyheder