Hvad sker der ved en gulvafslibning?

14 august 2019 Astrid Pedersen
Hvad sker der ved en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en relativt skånsom procedure, hvis man sammenligner den med den noget mere radikale gulvafhøvling. Hvor en gulvafhøvling ”skræller” det øverste lag – helt op til en halv centimeter – af træværkets overflade ved hjælp af knive, vil der ved en gulvafslibning højst forsvinde to millimeter.

Operationen foregår med sandpapir, monteret på en roterende sliberondel, og risikoen for større skader på gulvet er således minimeret. Dette betyder, at langt de fleste trægulve – uanset træværkets sort eller gulvets type – sagtens kan tåle en professionel gulvafslibning. Og samtidig er der en god chance for, at dit gulv – såfremt dette kun lider under overfladiske skønhedspletter – kan blive rigtig flot igen med en grundig gulvafslibning og efterfølgende behandling.

Efterbehandling – når gulvet skal holde længe

Efter selve afslibningen af gulvet er gennemført, vil gulvet atter fremstå smukt og ensartet i overfladen. Alle misfarvninger fra solfalming vil være væk sammen med overfladiske ridser og skrammer, slidspor fra nedtrådt støv, og grimme skjolder fra spildte væsker. Og fibrene i gulvet vil rejse sig, klar til at modtage den plejende og beskyttende efterbehandling. Denne kan for eksempel bestå i en lakering eller en behandling med olie eller fernis – en såkaldt forseglende behandling, som indkapsler træværket, og således ikke kræver særlig pleje.

Du kan også vælge en behandling med olie eller sæbe, som hører til de ikke forseglende behandlingstyper. Olie og sæbe lægger sig ikke oven på træværket, men danner en beskyttende hinde i dettes overflade – en hinde, som skal vedligeholdes ved hjælp af grundig vask med særlig sæbe, som styrker hinden, således at gulvet holder sig smukt og ensartet i lang tid efter gulvafslibningen.

Få et godt tilbud på en professionel gulvafslibning

Er dit trægulv gået hen og blevet slidt i overfladen, kan du med fordel overveje en grundig gulvafslibning foretaget af en dygtig gulvmand. Du kan læse mere, og få et tilbud på gulvafslibning, på jigulvservice.dk

Flere Nyheder