Fordelen ved at bo i Nordjylland

04 april 2020 Lotte Hindsberg
Fordelen ved at bo i Nordjylland

Udover en pragtfuld og en unik natur er der mange fordele ved at overveje at flytte til Nordjylland. Modsat i storbyerne er det relativt nemt at finde en ny bolig og de er typisk billigere og større end hvad man ellers vil få tilbudt. Samtidig er kommunerne opmærksom på at de er nød til at yde en bedre service for at tiltrække nye borgere til området. Derfor har de også tænkt positivt og i nogle tilfælde utraditionelt til gælde for kommunen, borgere, virksomheder og dermed også boligselskaber. Boligselskaber i Nordjylland er ligeledes klar over, at der skal noget ekstra til og gør også brug af den ekstra service i deres markedsføring. 

Samarbejde gir pote

En af det største årsager til at mange tøver med at flytte er, om det er muligt at finde arbejde eller om de skal pendle mange timer dagligt. Det har kommunen forsøgt at imødekomme, ved at lave aftaler med lokale virksomheder. Det har samtidig den positive dobbelt effekt at virksomhederne, som også tøver da de er i tvivl om de kan få kvalificeret arbejdskraft, også er mere villige til at flytte til større og billigere bygninger.

Bedre skoler og pasningsnormeringer

Hvis du børn i skolealderen eller yngre er der mange gode grunde til at flytte. Skolerne er ofte ikke så nedslidte som man ser i storbyerne og normeringen i vuggestuerne og børnehaverne ofte bedre og langt mindre end ellers. Der er mange aktiviteter til både børn og voksne og storbyen er de fleste steder max. 1 time væk. 

Livlig handel

Samtidig arbejdes der også på at bibeholde et aktivt handelsliv, så der ikke opstår spøgelsesbyer rundt omkring og store, grimme og kedelige handelsområder. Der er ikke noget så kedeligt og ødelæggende som at køre igennem en by og der er helt dødt og ikke en butik i miles omkreds. 

Flere Nyheder