Et plettet, ridset og skrammet trægulv giver sjældent det mest optimale indtryk. Hvis dit trægulv er begyndt at fremstå slidt og ødelagt i overfladen, vil det smitte af på hele din bolig. Og selv om trægulvet grundlæggende er intakt, og træværket sundt og uden sygdomme eller alvorlige skader, pynter det sjældent på et hjem, når gulvet permanent fremstår nusset og snavset.

Et sæbebehandlet trægulv kræver megen pleje

Hvis dit gulv er af den populære sæbebehandlede type, vil du meget hurtigt kunne se det, når gulvet begynder at udvise tegn på slid. Disse vil stå i tydelig kontrast til den smukke, hvidlige overflade, især der, hvor gulvet hyppigst betrædes. Her vil slitagen fremstå i form af nedtrådt støv, som danner grålige plamager – også kendt som slidspor – i træværkets før så smukke og ensartede overflade. Du vil også kunne iagttage, at overfladen mister sine væske afvisende egenskaber. Hvor du før så let som ingen ting kunne tørre spildte væsker af gulvets overflade med en klud, vil de nu øjeblikkeligt suges ned i træværket, og her danne grimme skjolder.

Et andet tegn på, at dit gulv er ved at være slidt, er de gullige misfarvninger, som fremkommer under vinduer og foran glasdøre – for eksempel altan eller terrasse døre. Disse skyldes falming fra solens stråler, som er med til at udtørre træværkets overflade. Samtidig vil gulvet få en øget tendens til at danne irriterende splinter. Ridser og skrammer vil også nemmere opstå, når gulvet er slidt, og vil bidrage til det trætte og ujævne look.

Få dit lyse og skinnende gulv igen med en professionel gulvafslibning

Fælles for alle disse slidskader er, at de ikke lader sig fjerne ved en gulvvask. Her skal du have fat i en professionel gulvmand, som kan forestå en grundig og effektiv gulvafslibning – og derefter sørge for, at gulvet får en ny sæbebehandling, således at det atter kan fremstå ensartet og blændende smukt.