Det er selvfølgelig klart, at hvis man nu bare gerne hurtigt vil have ens medicin, fordi man er svækket af sygdom, så tager man måske selv eller får en anden til at besøge det nærmeste apotek, så man hurtigt kan komme på fode igen, hvilket jo kunne være i tilfælde af, at man skal bruge noget Håndkøb i Randers.

Der er jo flere apoteker i Randers, og det er din ret til helt selv at bestemme, hvilket apotek i den by – eller hvilken som helst – du vil benytte dig af.

Man kan sige, at hvis man bare skal have sådan noget som pamol, kodimagnyl eller lignende, så gør det nok ikke så meget, hvilket apotek man vælger.

Men man kan måske have haft oplevelser med umanerligt lange køer ved ens nærmeste apotek, så man bedømmer, det godt kan svare sig lige at rejse lidt ud af byen for at finde et andet apotek, hvor der er mindre kø.

Hos det andet apotek kan det også være, man føler, man har en bedre forbindelse til disse apotekere, og at de vil gøre meget for at sikre, at man har forstået, hvad det er for en slags medicin, man får med hjem – og måske kan de ligefrem anbefale en et supplerende præparat, der kan hjælpe en videre.

I de gode gamle dage var en uddannet apoteker også en, som man havde et nært forhold til, var på fornavn med og kunne få en lang sludder med, når man var nede at handle.

I disse tider kan det hele føles mere strømlinet og anonymt, da man bare tager et nummer, venter på at blive købt op, får ens medicin og betaler.

Pointen er bare, at du stadig skal huske, at når lægen udskriver medicin til dig, eller du skal have noget i håndkøb, så kan du helt selv bestemme, hvor medicinen skal sendes, hvor du kan hente den ved.