Denne artikel tager ikke udgangspunkt i, at man besøger et malerfirma i København som kunde, hvor man taler over sig eller dummer sig med ens udtalelser.

Som regel får man lang snor med den slags, fordi man gerne vil have, at kunderne er glade for en og taler om en i positive vendinger. Så kan det godt være, de bagtaler dig, når du er væk, men sådan er jargonen måske i dette firma.

Og så er der selvfølgelig grænser for, hvordan kunder kan te sig i et malerfirma i København, når de besøger stedet, så de kan risikere at blive smidt ud over deres opførsel.

Nej, vi vil se på, når man er ansat i et malerfirma i København, og man måske sidder i en frokostpause og taler om forskellige emner, eller man fordriver tiden under noget rugbrødsarbejder som maler ude på job, så man får tiden til at gå ved at snakke sammen.

Her kan det være meget uskyldigt at snakke om, hvorvidt man så kampen i går, eller om man følger med i en given serie på TV, eller hvor man agter at tage på ferie henne næste gang.

Men der er nogle emner, man bare skal holde sig fra at tale om, også selvom man måske er lettere bedugget til en firmafest med dette malerfirma i København.

Se derfor disse emner som nogle, du skal styre udenom eller dreje samtalen over på noget andet, hvis en kollega begynder at nævne dette for meget.

Der er jo politik i alt, men hvis man ender med at diskuttere politik for meget og finder ud af, at man er meget forskellige, så skal man nok bare acceptere det, parkere samtalen og komme videre.

At tale ned eller op om religioner duer heller ikke. Man må gerne spørge ind til, hvordan man praktisere en given religion, men at dømme den, duer ikke.

Slutteligt mener vi også, man skal passe på med at snakke om løn, for selvom man måske tror, at alle ligeværdige medarbejdere får samme løn, så kan man blive overrasket.

Den slags kan ikke alene skabe splid blandt medarbejderne, men også skabe mistillid til chefen.